Digitaal adverteren
voor onze sponsors
Beweeg de muis over een Logo
en klik

Pijnackers mannenkoor -PMK-

Pijnackers Mannenkoor PMK

Is zingen iets voor u? Kom gewoon eens een avondje kijken, luisteren of eens “lekker” meedoen.
P.M.K. repeteert elke donderdag van 20.00 tot 22.00/22.15 uur in het
C.J.M.V.-gebouw aan de Kerkweg te Pijnacker.
Dirigent is Hugo de Koning.

PMK is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond
(K.N.Z.V.).

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zingen goed is voor de gezondheid.
Door onze comfortabele Westerse levenswijze zijn we (ook) te veel gaan ademen. Als gevolg daarvan hebben we een te laag CO2 gehalte; dus ook een te laag H2CO3, HCO3 en CO3. Deze stofjes houden ons bloed pH binnen strikte grenzen en zijn ook heel belangrijk voor het immuuunsysteem en hormonale functies.
Met sporten kan, door spierarbeid, verhoging van die lage waarden worden bereikt; zingen heeft een zelfde soortig gunstig effect op onze conditie.
Het is niet gezegd dat men veel ouder wordt door zingen, maar wel dat men gezonder ouder wordt, mooi meegenomen, dus zingen, doen.

Overigens hebben de onderzoekers ook ontdekt dat het humeur van zangers verbeterde tijdens het zingen. Dat is mooi meegenomen, ook voor thuis!

Ons koor is ook enthousiast over AnvilStudio, meerdere leden maken dankbaar gebruik van dit unieke gratis “thuis-studie” PC programma.
Voor nieuwe leden is het een uitstekende manier/methode om snel thuis te geraken in ons bestaande repertoire.
Inmiddels is het gehele huidige repertoire beschikbaar als midi bestand.

Bent u als (K.N.Z.V) mannenkoor ge´nteresseerd?  de webmaster kan eventueel contact leggen met onze .midi muziek-schrijver die u eventueel kan verder helpen.

Raadpleeg ook de ledenlijst mogelijk staat er een uit het oog verloren kennis / vriend tussen die je kan introduceren maar is niet noodzakelijk.

Na afloop van een repetitie bestaat de mogelijkheid nog wat na te praten met andere zangers, eventueel onder het genot van een drankje,
zie foto’s

Info klikken voor keuze album
Driehoekje klikken voor presentatie album.
Dubbele pijltjes, vorige of volgende. Dikke pijltje begin of eind positie.

lastscanPMK2

Klik
eens

untitled