Digitaal adverteren
voor onze sponsors
Beweeg de muis over een Logo
en klik

Pijnackers mannenkoor -PMK-

Hugo de Koning

Van professie is Hugo de Koning leraar.
 Geboren in 1962, kreeg hij zijn eerste orgellessen van Jan Brandwijk, op de toenmalige Rotterdamse Muziekschool. Na Jan Brandwijk kreeg hij les van Jaap Keppel, op het kerkorgel van de muziekschool. Heeft hij op het Rotterdams Conservatorium les gehad van André Verwoerd.
In die tijd was Hugo ook verbonden aan het Rotterdams Jongenskoor, als Repetitor. Omdat hij zich een talentvol koorleider toonde, bood het jongenskoor hem aan een koordirectie cursus te volgen. Het werd de basiscursus, onder leiding van de bekende koordirigent Jos Vranken. Voor die cursus slaagde Hugo Cum Laude. Daarom kon hij ook naar de vervolgcursus. Onder leiding van Jan Eelkema an Frans Schouten werd ook die cursus met zeer goed resultaat afgesloten. Daarna heeft Hugo nog een periode les gehad van Joop Schets.
Na een lange periode van ervaringen met gemengde koren en jongens - en meisjeskoren is hij nu dirigent geworden van het Pijnackers Mannenkoor.
De dirigent heeft een breed repertiore uit verschillende stijlen en stijlperiodes. Het bestaat onder anderen uit cantates van Bach, Psalmen van Mendelssohn, en werken van hedendaagse componisten als John Rutter Benjamin Britten, Ton de Leeuw, Herman Strategier en Leonard Bernstein.

Oud-Dirigent

Cees Poot,

Nu gepensioneerd maar stelt zich nog steeds beschikbaar voor zijn koor.
 In het verleden leraar Nederlands, studeerde voor de staatsexamens ‘orgel’ en ’piano‘. Daarnaast behaalde hij ook de getuigschriften Gehrels en Ward (zangonderricht op scholen) en natuurlijk het diploma voor koorleider.
Na het afronden van deze studies was hij naast zijn werk als leraar, organist en jaren lang de vaste organist van de Dorpskerk in Pijnacker.
Van zijn hand zijn vele koorbewerkingen verschenen, ook voor het PMK.
Bijna veertig jaar leidde hij diverse koren, uiteraard ook het onze.
Onderscheidde met diverse legpenningen en oorkondes van verdiensten.

Gast-Dirigent
 in voorkomende gevallen graag gezien
Bram van Velde

Bram van Velde werd geboren op 9 december 1954 te Delfgauw.
Na de middelbare school studeerde hij slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans van der Kraan en Henk van der Berg In 1977 behaalde hij aldaar het einddiploma en is werkzaam geweest als 1e slagwerker bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Verder is hij dirigent/instructeur bij verschillende muziekverenigingen in de regio.

Gast-Pianist
Vaste begeleider bij uitvoeringen
Hans Matser

Hans Matser groeide op in een huiselijke omgeving waarin muziek als het ware met de paplepel werd ingegoten. Z'n vader speelde cello en z'n moeder piano. Vanaf z'n zevende jaar kreeg Hans zelf pianoles en in de middelbare schooltijd ontwikkelde hij zijn stijl van spelen in de lichte muziek (geďnspireerd door de pianist Tom Erich). Hans werd pianist bij de cabaretgroep van het Nederlandse Jeugd Rode Kruis en trad met die groep veel op voor gehandicapten en bejaarden. Op twintigjarige leeftijd nam Hans kerkorgelles bij Jan van Weelden en speelde in verschillende kerken in Den Haag. Omdat zijn leermeester naast kerkorganist ook koorbegeleider en theaterorganist was heeft hij de daarbij behorende verschillende stijlen van spelen van hem overgenomen. Hij is ruim 30 jaar organist geweest bij de plaatselijke Hervormde Gemeente en is thans vaste organist van de Gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg. Hans begeleidt al jaren het Pijnackers Mannenkoor bij uitvoeringen. Uiteraard is hij in 1997 ook meegeweest naar Zwitserland waar een optreden werd verzorgd in de kathedraal van Orbe-Montcherand.
Uiteraard ook medewerking verleend bij het jubileumconcert en recentelijk het PMK begeleid naar Blomberg-Lippe in Duitsland.

lastscanPMK2
untitled
[PMK] [Het koor] [Muzikale Leiding] [Het bestuur] [repertoire] [Agenda] [Ledenlijst] [Historie] [Links]